10 Beviste Fordele Ved Grøn Te

0
1600

Grøn te er en af de sundeste drikke på planeten.

Den er fyldt med antioxidanter og næringsstoffer, som har kraftige effekter på kroppen.

Disse omfatter forbedret hjernefunktion, fedt tab, lavere risiko for kræft og mange andre imponerende fordele.

Nedenfor er 10 sundhedsmæssige fordele ved grøn te, der understøttes af undersøgelser.

1.Grøn Te Indeholder Biologiske Forbindelser Der Forbedrer Helbredet

Mange af planteforbindelserne i tebladene havener i den endelige drik, som indeholder store mængder vigtige næringsstoffer.

Te er rig på polyphenoler, der har virkninger som at reducere inflammation og bidrage til at bekæmpe kræft.

Grøn te er omkring 30 procent polyphenoler efter vægt, herunder store mængder af en catechin kaldet EGCG. Katekiner er naturlige antioxidanter, der hjælper med at forhindre cellebeskadigelse og giver andre fordele.

Disse stoffer kan reducere dannelsen af frie radikaler i kroppen, beskytte celler og molekyler mod skade. Disse frie radikaler er kendt for at spille en rolle i aldring og alle slags sygdomme.

EGCG (Epigallocatechin Gallate) er en af de mest kraftfulde forbindelser i grøn te. Det er blevet undersøgt for at behandle forskellige sygdomme og kan være en af hovedårsagerne til, at grøn te har så stærke medicinske egenskaber.

Grøn te har også små mængder mineraler, der er vigtige for sundheden.

Prøv at vælge et højere kvalitet mærke grøn te, fordi nogle af de lavere kvalitetsmærker kan indeholde for store mængder fluor.

Når det siges, selvom du vælger et lavere kvalitetsmærke, overstiger fordelene stadig langt højere end nogen risiko.

Resumé
Grøn te er fyldt med polyphenol antioxidanter, herunder en catechin kaldet EGCG. Disse antioxidanter kan have forskellige gavnlige virkninger på sundheden.

2.Forbindelser I Grøn Te Kan Forbedre Hjernefunktionen Og Gøre Dig Smartere

Grøn te gør mere end bare at holde dig vågen, det kan også gøre dig klogere.

Den vigtigste aktive ingrediens er koffein, som er et kendt stimulant.

Det indeholder ikke så meget som kaffe, men nok til at producere et svar uden at forårsage de “jittery” effekter forbundet med for meget koffein.

Hvad koffein gør i hjernen er at blokere en hæmmende neurotransmitter kaldet adenosin. På denne måde øger det faktisk fyringen af neuroner og koncentrationen af neurotransmittere som dopamin og norepinephrin.

Koffein har været intensivt undersøgt før og konsekvent fører det til forbedringer i forskellige aspekter af hjernefunktionen, herunder forbedret humør, årvågenhed, reaktionstid og hukommelse.

Men grøn te indeholder mere end bare koffein. Det har også aminosyren L-theanin, som er i stand til at krydse blod-hjernebarrieren.

L-theanin øger aktiviteten af den inhibitoriske neurotransmitter GABA, som har antiangstvirkninger. Det øger også dopamin og produktion af alfa bølger i hjernen.

Undersøgelser viser, at koffein og L-theanin kan have synergistiske virkninger. Kombinationen af de to er særligt kraftig til forbedring af hjernefunktionen .

På grund af L-theaninen og den mindre dosis koffein kan grøn te give dig en meget mildere og anderledes slags “buzz” end kaffe.

Mange mennesker rapporterer at have mere stabil energi og være meget mere produktive, når de drikker grøn te i forhold til kaffe.

Resumé
Grøn te indeholder mindre koffein end kaffe, men nok til at producere en effekt. Det indeholder også aminosyren L-theanin, som kan arbejde synergistisk med koffein for at forbedre hjernefunktionen.

3.Grøn Te Øger Fedtforbrænding Og Forbedrer Fysisk Ydeevne

Hvis du kigger på ingredienslisten for noget fedtforbrændingstilskud, er chancerne for, at grøn te vil være der.

Dette skyldes, at grøn te har vist sig at øge fedtforbrændingen og øge stofskiftet i humane kontrollerede forsøg.

I en undersøgelse hos 10 raske mænd øgede grøn te energiudgifterne med 4% .

En anden undersøgelse viste, at fedt oxidation blev forøget med 17%, hvilket tyder på, at grøn te kan selektivt øge fedtforbrændingen.

Nogle undersøgelser om grøn te viser imidlertid ingen stigning i stofskiftet, så virkningerne kan afhænge af den enkelte.

Koffein selv har også vist sig at forbedre fysisk ydeevne ved at mobilisere fedtsyrer fra fedtvævene og gøre dem tilgængelige til brug som energi.

I to separate undersøgelser har koffein vist sig at øge den fysiske ydeevne med 11-12% i gennemsnit.

Resumé
Grøn te har vist sig at øge stofskiftet og øge fedtforbrændingen på kort sigt, selv om ikke alle undersøgelser er enige.

4.Antioxidanter I Grøn Te Kan Sænke Risikoen For Nogle Former For Kræft

Kræft er forårsaget af ukontrolleret vækst af celler. Det er en af verdens førende dødsårsager.

Det vides at oxidativ skade bidrager til udviklingen af kræft, og at antioxidanter kan have en beskyttende virkning.

Grøn te er en fremragende kilde til stærke antioxidanter, så det er fornuftigt, at det kan reducere risikoen for kræft, som det ser ud til at gøre:

Brystkræft: En metaanalyse af observationsundersøgelser viste, at kvinder, der drak den meste grønne te, havde en 20-30% lavere risiko for at udvikle brystkræft, den mest almindelige kræft hos kvinder.
Prostatakræft: En undersøgelse viste, at mænd, der drikker grøn te, havde en 48% lavere risiko for at udvikle prostatacancer, hvilket er den mest almindelige kræft hos mænd.
Kolorektal cancer: En analyse af 29 undersøgelser viste, at de, der drikker grøn te, var op til 42% mindre tilbøjelige til at udvikle kolorektal cancer.

Mange observationsundersøgelser har vist, at grønne te drikkere er mindre tilbøjelige til at udvikle flere typer kræft. Imidlertid er der brug for mere forskning af høj kvalitet for at bekræfte disse effekter.

Det er vigtigt at huske på, at det kan være en dårlig ide at bruge mælk i din te, fordi nogle undersøgelser tyder på, at det reducerer antioxidantværdien.

Resumé
Grøn te har kraftige antioxidanter, der kan beskytte mod kræft. Flere undersøgelser viser, at grønne te drikkere har en lavere risiko for forskellige former for kræft.

5.Grøn Te Kan Beskytte Din Hjerne I Gammel Alder Hvilket Nedsætter Din Risiko For Alzheimers Og Parkinson

Ikke kun kan grøn te forbedre hjernens funktion på kort sigt, det kan også beskytte din hjerne i alderdommen.

Alzheimers sygdom er den mest almindelige neurodegenerative sygdom hos mennesker og en førende årsag til demens.

Parkinsons sygdom er den næst mest almindelige neurodegenerative sygdom og involverer døden af dopaminproducerende neuroner i hjernen.

Flere studier viser, at catechinforbindelserne i grøn te kan have forskellige beskyttende virkninger på neuroner i reagensglas og dyremodeller, hvilket potentielt sænker risikoen for Alzheimers og Parkinsons.

Resumé
De bioaktive forbindelser i grøn te kan have forskellige beskyttende virkninger på hjernen. De kan reducere risikoen for både Alzheimers og Parkinsons, de to mest almindelige neurodegenerative lidelser.

6.Grøn Te Kan Dræbe Bakterier Som Forbedrer Tandhygiejnen Og Mindsker Risikoen For Infektion

Catechinerne i grøn te har også andre biologiske effekter.

Nogle undersøgelser viser, at de kan dræbe bakterier og hæmme vira som influenzavirus, som potentielt sænker risikoen for infektioner.

Streptococcus mutans er de primære skadelige bakterier i munden. Det forårsager plakdannelse og er en førende bidragyder til hulrum og tandbortfald.

Undersøgelser viser, at catechinerne i grøn te kan hæmme væksten af Streptococcus mutans. Grøn teforbrug er forbundet med forbedret tandhygiejne og en lavere risiko for karies.

Flere studier viser også, at grøn te kan reducere dårlig ånde.

Resumé
Katekinerne i grøn te kan hæmme væksten af bakterier og nogle vira. Dette kan reducere risikoen for infektioner og føre til forbedringer i tandhygiejnen, en lavere risiko for karies og reduceret dårlig ånde.

7.Grøn Te Kan Sænke Risikoen For Type 2 Diabetes

Type 2-diabetes er en sygdom, der har nået epidemiske proportioner i de sidste par årtier og påvirker nu omkring 400 millioner mennesker verden over.

Denne sygdom indebærer at have forhøjet blodsukker i sammenhæng med insulinresistens eller manglende evne til at producere insulin.

Undersøgelser viser, at grøn te kan forbedre insulinfølsomheden og reducere blodsukkerniveauerne.

En undersøgelse hos japanske individer viste, at de, der drak den mest grønne te, havde en 42% lavere risiko for at udvikle type 2-diabetes.

Ifølge en gennemgang af 7 undersøgelser med i alt 286.701 individer havde grønne te drivere en 18% lavere risiko for at blive diabetiker.

Resumé
Nogle kontrollerede forsøg viser, at grøn te kan medføre milde reduktioner i blodsukkerniveauet. Det kan også nedsætte risikoen for at udvikle type 2 diabetes.

8.Grøn Te Kan Reducere Risikoen For Hjerte-Kar-Sygdom

Kardiovaskulære sygdomme, herunder hjertesygdomme og slagtilfælde, er en af de største dødsårsager i verden.

Undersøgelser viser, at grøn te kan forbedre nogle af de vigtigste risikofaktorer for disse sygdomme.

Dette inkluderer total cholesterol, LDL cholesterol og triglycerider.

Grøn te øger også blodets antioxidantkapacitet dramatisk, hvilket beskytter LDL-partiklerne mod oxidation, hvilket er en del af vejen mod hjertesygdomme.

I betragtning af de gavnlige virkninger på risikofaktorer er det ikke overraskende at se, at grønne te drikkere har op til 31% lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme.

Resumé
Grøn te har vist sig at sænke total- og LDL-cholesterol samt beskytte LDL-partiklerne mod oxidation. Observationsundersøgelser viser, at grønne te drikkere har en lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme.

9.Grøn Te Kan Hjælpe Med Til At Tabe Sig Og Mindske Risikoen For Fedme

Da grøn te kan øge stofskiftet på kort sigt, er det fornuftigt, at det kan hjælpe dig med at tabe sig.

Flere undersøgelser viser, at grøn te fører til fald i kropsfedt, især i abdominalområdet.

En af disse undersøgelser var en 12-ugers randomiseret kontrolleret undersøgelse hos 240 mænd og kvinder. I denne undersøgelse havde grøn te-gruppen betydelige fald i kropsfedtprocent, kropsvægt, taljeomfang og mavefedt.

Nogle undersøgelser viser dog ikke statistisk signifikante stigninger i vægttab med grøn te, så det skal tages med et gram salt.

Resumé
Nogle undersøgelser viser, at grøn te fører til øget vægttab. Det kan være særligt effektivt til at reducere det farlige abdominal fedt.

10.Grøn Te Kan Hjælpe Dig Med At Leve Længere

Selvfølgelig skal vi alle dø i sidste ende. Det er uundgåeligt.

Men da grønne te drikkere har en lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme og kræft, er det fornuftigt, at det kan hjælpe dig med at leve længere.

I en undersøgelse af 40.530 japanske voksne var de, der drak den mest grønne te (5 eller flere kopper om dagen) signifikant mindre tilbøjelige til at dø i løbet af en 11-årig periode:

Død af alle årsager: 23% lavere hos kvinder, 12% lavere hos mænd.
Død fra hjertesygdomme: 31% lavere hos kvinder, 22% lavere hos mænd.
Død fra slagtilfælde: 42% lavere hos kvinder, 35% lavere hos mænd.

En anden undersøgelse hos 14.001 ældre japanske personer fandt, at de, der drak den meste grønne te, var 76% mindre tilbøjelige til at dø i 6-års studieperioden.

Resumé
Undersøgelser viser, at grønne te drikker sandsynligvis vil leve længere end ikke-te drikker.

11.Ellers andet?

For at føle sig bedre, tabe sig og reducere risikoen for kroniske sygdomme, kan du overveje at lave grøn te en regelmæssig del af dit liv.

Hvis du vil prøve det, kan du købe det HER.

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her