8 Gode Grunde Til At Spise Gurkemeje

0
2728

Advertorial

Gurkemeje blev i 1815 første gang identificeret og præciseret af videnskabsfolk men det har været brugt i tusinder af år som fødevare og medicin.

Krydderiet er mest kendt for sin stærke gule farve. I Indien og andre asiatiske lande, hvor det stammer fra, bruges det hyppigt til at farve ris- eller fiskeretter gule med.

Gurkemeje fås i pulverform og som en hel rod, der mest af alt minder om ingefær. Smagen er dog meget mildere end ingefær. Derfor indgår gurkemeje oftest sammen med andre krydderier, bl.a. som en vigtig bestanddel af karry.Det er gurkemeje-stoffet curcumin, som giver karry den gule farve.

Inden for naturmedicin bliver gurkemeje brugt som desinfektionsmiddel til brandsår, sår og rifter. Gurkemeje kan desuden bruges antiseptisk til beskyttelse mod forrådnelse og mod svamp i madvarer.

Gurkemejen har desuden vist sig at have forskellige medicinske fordele mod neurodegenerative sygdomme, gigtlidelser, allergi, tarmbetændelser, nyreskader, AIDS, psoriasis, diabetes, dissemineret sklerose, hjerte-kar-sygdom og lungefibrose og mere til.

Gurkemeje indeholder omkring 2 % af det gule farvepigment curcumin. Det er netop dette specielle mikroskopiske pigment, der giver dig grund til at skrue op for mængden af gurkemeje i din kost. Det er nemlig super sundt for dig.

Her er 8 gode grunde til at du skal spise gurkemeje:

1.Gurkemeje giver dig en sund hud

Gurkemeje har en fantastisk antibakteriel effekt, som blandt andet nedsætter bakterieinfektionen, når du har et sår. Forsøg har desuden vist, at gurkemeje kan forbedre bestemte hudlidelser, herunder læsioner set hos kræftpatienter. Forskere mener, at dette skyldes curcumins antioxidative effekt. Curcumin angriber nemlig de små farlige stoffer, der findes frit i kroppen, før de kan nå at angribe kroppens egne celler.

2. Gurkemeje forbedrer dit immunforsvar

Er dit immunforsvar svækket eller nedbrudt, er du mere udsat for sygdomme. Dette kan lede til øget inflammation i kroppen, som kan være ganske belastende. Undersøgelser viser imidlertid, at curcumin kan nedsætte og regulere mængden af pro-inflammatoriske stoffer – altså de stoffer, der normalt øger inflammation i kroppen. Ved at skabe balance blandt disse stoffer er curcumin med til at forebygge sygdomme og bygge et svækket immunsystem op igen.

3. Gurkemeje kan beskytte mod (og måske endda behandle) kræft

Mange behandlinger mod cancer er enten ineffek­tive eller har ubehagelige bivirkninger. Derfor er forskere altid på jagt efter nye muligheder, og senest viser dyreforsøg, at behandling med curcumin kan mindske væksten af cancerceller. Curcumin reagerer med en række proteiner, som bl.a. hæmmer udviklingen af cancercellen.

Det er endnu ikke blevet testet grundigt nok, om høje doser af curcumin (helst sammen med indtagelsen af f. eks peber) kan bidrage til at behandle cancer hos mennesker.Men det tyder på, at det kan hjælpe med, at kræft slet ikke opstår, især kræftformer i fordøjelsessystemet (såsom tyktarmskræft). Måske vil man en dag anvende curcumin sammen med konventionel cancer behandling. Det er for tidligt at sige med sikkerhed, men det virker lovende og det bliver på nuværende tidspunkt undersøgt godt og grundigt.

4. Gurkemeje beskytter dit hjerte

Forskerne har lige nu stor interesse i curcumins mulige positive effekt på hjerte-kar-sygdomme, som man ikke ved så meget om endnu. De forskningsresultater, man indtil videre har at gå efter, er dog yderst positive. Curcumin ser nemlig ud til at virke beskyttende mod hjerte-kar-sygdomme. Formentlig på grund af den samme antioxidative og antiinflammatoriske effekt, som holder huden sund og rask.

5. Gurkemeje kan forbedre din hukommelse

Nu viser det sig, at Gurkemeje har en positiv effekt på dine huskeevner. Det skyldes krydderiets gule farvestof curcumin, som tidligere har vist tegn på at gavne sundheden på flere fronter ved at virke anti-inflammatorisk i kroppen. Forskere har nu undersøgt, hvordan stoffet påvirker hjernen, og også her slår effekten igennem. Præcis hvorfor curcumin virker så godt, er endnu ikke klart, men ifølge forskerne kan det skyldes dets evne til at reducere inflammation i hjernen, som har været forbundet med bl.a. Alzheimers sygdom.

6. Mange Gigtpatienter har haft rigtig gode resultater med curcumin-kosttilskud

Gigt er et ganske almindeligt problem i Danmark.

Der findes forskellige typer, men de fleste involverer en form for betændelse i leddene.

Når man tager i betragtning, at curcumin virker stærkt anti-inflammatorisk, giver det mening, at det kan hjælpe på gigt, og adskillige undersøgelser viser, at det forholder sig sådan.

7. Undersøgelser viser, at curcumin er utrolig gavnligt mod depression

Curcumin virker også lovende, når det kommer til behandling af depression.

Depression kædes sammen med et reduceret niveau af hjerne-afledt neurotrofisk faktor og en skrumpende hippocampus, et område i hjernen for indlæring og hukommelse.

Curcumin øger BDNF niveauet, hvorved det sandsynligvis kan vende nogle af den slags ændringer.

Det tyder også på, at curcumin kan øge hjernens neurotransmitterer serotonin og dopamin.

8. Curcumin kan hæmme ældningsprocessen og bekæmpe aldersrelaterede kroniske lidelser

Hvis curcumin virkelig kan forebygge mod hjertesygdomme, cancer og Alzheimers… vil det være til umiddelbar fordel for vores levetid.

Derfor er curcumin gået hen og blevet ret populært som et anti-aging supplement.

Så eftersom oxidation og inflammation skulle spille en væsentlig rolle i ældningsprocessen, kan curcumin have virkninger, der rækker langt ud over blot at kunne forebygge mod sygdomme.

At købe et godt gurkemejerod/curcumin kosttilskud er desværre ikke så nemt, men vi har fundet et produkt online der er rigtig godt, det hedder Curcumin og kan købe hos danske weightworld HER. Du kan selvfølgelig også bruge rigtig gurkemeje i din mad, men det er jo ikke sikkert du vil have gul mad hele tiden, så curcumin er lidt mere praktisk at tage dagligt.


Disclaimer: The products displayed have not been evaluated by the Food and Drug Administration, they are not intended to diagnose, treat, or cure any disease.

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her