Appelsinhud (Cellulite)

0
1587

Appelsinhud kan ramme alle og enhver. Medierne er nok de eneste der jubler over det, da billeder af appelsinhud på kendte mennesker kan sælge ugeblade i massevis. Alle andre er dog knap så begejstrede for en hud på arme, ben, og balder, der ligner skallen på en stor appelsin.

Størstedelen af kvinder oplever før eller senere i deres liv, at appelsinhuden sætter sig. Appelsinhud og overvægt hænger ikke automatisk sammen, selvom for meget fedt ikke ligefrem gør situationen bedre.

Appelsinhud kan faktisk ligge i generne, eller rettere sagt hvor let du har ved at få appelsinhud kan være arveligt. Så i princippet kan du være uheldig at opleve appelsinhud, selv hvis du er i knaldgod form og midt i 20’erne. For de fleste dukker tilstanden dog først op når man er ældre og/eller gravid.

Hvad er cellulite?

Appelsinhud (også kendt som cellulite), er fedt som har sat sig i hudstrukturen. Alle kvinder har et naturligt lag fedt i huden, der ruster dem til at blive mor. Det fedt virker ved at bidrage med ekstra næring og energi, hvis der skulle blive behov for det. Derudover fungerer det selvfølgelig også som naturlig isolation og polstring. Med alderen bliver bindevævet mere fastspændt, så der opstår små fordybninger i huden, hvilket er hvad vi kender som appelsinhud.

Kort sagt: Appelsinhud er buler i huden, der er skabt fordi huden trækker sig sammen.

Der findes forskellige produkter på markedet mod appelsinhud, som har haft en positiv effekt for mange kvinder. Her er vores topanbefaling mod appelsinhud (cellulite):

[vc_row][vc_column][tdm_block_pricing title_text=”RmFuZ28lMjBCb2R5JTIwV3JhcCUyMEtpdA==” title_size=”tdm-title-md” description=”Rm9yayVDMyVBNmwlMjBkaW4lMjBodWQlMjBvZyUyMG1vZGFyYmVqZCUyMGVmZmVrdGl2dCUyMGNlbGx1bGl0ZSUyMChhcHBlbHNpbmh1ZCk=” button_text=”KØB FRA BILLIGSTE FORHANDLER” button_size=”tdm-btn-md” content_align_horizontal=”content-horiz-center” tdc_css=”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” tds_pricing1-shadow_color=”rgba(0,0,0,0.16)” tds_pricing1-shadow_offset_vertical=”5″ tds_pricing1-shadow_size=”30″ features=”RnVsZCUyMG11ZGRlciUyMGJvZHklMjB3cmFwJTIwa2l0JTBBUmVuc2VyJTIwb2clMjBkZXRveGVyJTIwaHVkZW4lMEFOYXR1cmxpZyUyMGJvZHklMjBkZWZpbmluZyUyMG1hc2tlJTBBRmFuZ28lMjBNdWRkZXIlMjBmcmElMjBLb21lbmRhZGFsZW4lMEEyJTIwZ2VuYW52ZW5kZWxpZ2UlMjB3cmFwcyUwQU5vayUyMHRpbCUyMDEwJTIwZnVsZGUlMjBhbnZlbmRlbHNlcg==” icon_size=”12″ icon_space=”10″ tds_pricing=”” ribbon_text=”BEDSTE” tds_pricing1-ribbon_text_color=”#ffffff” tds_pricing1-ribbon_background_color=”#22a0d6″ tds_pricing1-price_color=”#444444″ button_position=”button_position_above” initial_price=”399 kr.” button_icon_position=”” tds_button=”tds_button1″ tds_pricing1-description_color=”#888888″ button_width=”90%” tds_pricing1-shadow_shadow_size=”30″ tds_pricing1-shadow_shadow_color=”rgba(0,0,0,0.16)” features_tdicon=”tdc-font-fa tdc-font-fa-check” features_non_tdicon=”tdc-font-fa tdc-font-fa-remove-close-times” tds_title1-f_title_font_style=”” tds_title1-f_title_font_weight=”300″ tds_pricing1-icon_color=”#22a0d6″ tds_pricing1-f_features_font_weight=”” tds_button1-border_radius=”50″ tds_button1-background_color=”#22a0d6″ tds_button1-text_color=”#ffffff” tds_button1-icon_color=”#ffffff” tds_button1-background_hover_color=”#444444″ tds_button1-text_hover_color=”#ffffff” tds_button1-icon_hover_color=”#ffffff” button_url=”https://tracking.comfortclick.eu/SH195″][/vc_column][/vc_row]

Gode råd mod appelsinhud

Hvis du vil af med appelsinhuden, så skal du angribe problemet fra flere forskellige sider. Du har en god chance for at vinde kampen, hvis du spiser sundt, dyrker motion, og plejer din hud med de rette cremer osv.

Kan appelsinhud trænes væk?

Dyrk motion

Jo mere du bruger dine muskler, jo smidigere vil huden blive. Du kan på den måde holde din hud fleksibel og samtidig brænde overskydende mængder fedt, der på sigt kunne udvikle sig til appelsinhud.

Konditionstræning af forskellig art er specielt godt til at holde cellulite for døren. Det kan være ting som cykling, løb, svømning, step-maskine osv. Dit lokale fitness-center er garanteret propfyldt med gode muligheder. Ellers kan en simpel ting, som en svømmetur i havet også gøre underværker.

Kort sagt: Gør det til vane at få pulsen op flere gange om ugen. Cyckling og svømning er specielt godt mod appelsinhud på lår.

Sund kost

Spist mad der er rig på fibre og fattig på fedt. Spis dig mæt i grøntsager og frugt. Hvis du syntes det er en jungle at finde rundt i, så kan du eventuelt få hjælp af en professionel diætist, så du om ikke andet kan få noget god inspiration.

Drik masser af vand, helst mere end to liter hver dag. Vandet i sig selv gør ikke noget for appelsinhuden, men det skaber en god mæthedsfornemmelse, så du undgår at fylde dig med alle de forkerte ting. Vand er derfor en vigtig faktor, hvis du gerne vil holde den slanke linje.

Kort sagt: Sund mad og masser af vand!

Plej huden

De to første trin er de vigtigste, men hvis du allerede har styr på det, så kan du prøve det tredje våben i arsenalet mod appelsinhud. Plej huden med gode hudprodukter, der kan gøre huden lækker og blød.

Du kan også prøve at tørbørste huden med en hampbørste, for at stimulere hudcellerne til at slappe mere af. Bliv ved indtil huden er varm og rød og giv derefter huden en anticellulitecreme eller en din yndlings bodylotion.

Hvis du er ryger, så stop med det samme hvis du vil have en bedre hud.

Appelsinhud forsvinder ikke, hvis du:

  1. Slanker dig uden motion. Hvis du udelukkende taber dig ved at omlægge dine kostvaner, men uden at bevæge dig, så slipper du ikke af med appelsinhuden.
  2. Får fedtsugning. Fedtsugning hjælper ikke mod appelsinhud. Det vil gære fedtcellerne mindre synlige i en periode, men det er allerhøjst en plasterløsning, ikke en langvarig løsning på cellulite.

Nyttig viden

Appelsinhud bliver af mange kaldt cellulitis, selvom det faktisk ikke er korrekt. Cellulitis er derimod en form for infektion i huden, og har intet med appelsinhud at gøre. Den korrekte beskrivelse af appelsinhud er derfor cellulite.

5/5 - (2 votes)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her