Bukkehornsfrø: Fordele og virkninger

0
2903


Bukkehorn er en urt svarende til kløver, der er hjemmehørende i Middelhavsområdet, Sydeuropa og Vestasien. Frøene bruges til madlavning, til fremstilling af medicin eller til at skjule smagen af ​​anden medicin. Bukkehornsfrø lugter og smager lidt som ahornsirup. Bukkehorns blade er spist i Indien som en grøntsag.

Bukkehorn tages mod fordøjelsesproblemer som appetitløshed, urolig mave, forstoppelse, betændelse i maven (gastritis). Bukkehorn bruges også til diabetes, smertefuld menstruation, overgangsalder, polycystisk ovarie syndrom, arthritis, dårlig skjoldbruskkirtelfunktion og fedme. Det bruges også til forhold, der påvirker hjertesundhed som “hårdførelse af arterierne” (aterosklerose) og for højt blodniveauer af visse fedtstoffer, herunder cholesterol og triglycerider.

Bukkehorn bruges til nyresygdomme, en vitaminmangel sygdom kaldet beriberi, mavesår, bronkitis, infektion af væv under hudens overflade, tuberkulose, kroniske hoste, skaldethed, kræft og Parkinsons sygdom.

Nogle mænd bruger bukkehorn til brok, erektil dysfunktion, mandlig infertilitet og andre mandlige problemer. Både mænd og kvinder bruger bukkehorn til at forbedre seksuel interesse.

I fødevarer er bukkehorn omfattet som en ingrediens i krydderier. Det bruges også som smagsstof i efterligning af ahornsirup, fødevarer, drikkevarer og tobak.

I fremstillingen anvendes bukkehornsekekstrakter i sæbe og kosmetik.

Hvordan virker bukkehorn?

Bukkehorn synes at sænke absorptionen af ​​sukker i maven og stimulere insulin. Begge disse effekter sænker blodsukkeret hos mennesker med diabetes.

Brug og effektivitet?

Muligvis effektivt for:

Diabetes. Nogle undersøgelser viser, at forbrugende bukkehornsfrø blandet med mad under et måltid sænker blodsukkerniveauet efter måltidet hos mennesker med type 2-diabetes.

Imidlertid, mens man tager 5-50 gram bukkerhornsfrø en eller to gange dagligt, synes at arbejde, synes lavere doser på 2,5 gram ikke at virke.

Hos mennesker med type 1-diabetes ser man at reducere mængden af ​​sukker i urinen ved at tage 50 gram bukkehornsfrøpulver to gange dagligt.

Smertefulde menstruationsperioder. Ved at tage 1800-2700 mg bukkehornsfrøpulver tre gange dagligt i de første 3 dage af en menstruation efterfulgt af 900 mg tre gange dagligt, mens resten af ​​to menstruationscykler reducerer smerter hos kvinder med smertefulde menstruationsperioder.

Behovet for smertestillende midler blev også reduceret.

Utilstrækkelig dokumentation for

Øvelse ydeevne. Der er modstridende resultater vedrørende effekterne af bukkehorn på træningsevne. Nogle tidlige undersøgelser viser, at at tage 500 mg bukkehornstilskud i 8 uger reducerer kropsfedt og øger testosteronniveauerne, men ændrer ikke muskelstyrke eller udholdenhed hos unge mænd. Andre undersøgelser viser imidlertid at tage 500 mg bukkehornsekstrakt dagligt i 8 uger, reducerer kropsfedt og øger ben- og bænkpresning i en tilsvarende gruppe unge mænd.
Halsbrand. Forskning viser, at at tage et specifikt bukkehornsprodukt (FenuLife, Frutarom Belgium) inden de to største måltider af dagen reducerer symptomer på halsbrand.
Højt kolesteroltal Der er modstridende beviser for virkningerne af bukkehorn på kolesterolniveauer. Tidlig forskning viser, at tagning af bukkehornsfrø reducerer total og lavdensitets lipoprotein (LDL eller “dårlig”) kolesterol. Men virkningerne af bukkehornsfrø på højdensitetslipoprotein (HDL eller “godt”) kolesterol og triglycerider er inkonsekvente.

Brystmælksproduktion. Der er nogle rapporter om at tage bukkehornskapsler eller drikke bukkehorns te kort efter fødslen kan øge mælkeproduktionen hos ammende kvinder. Bukkehorn synes at hjælpe mest, når det er startet en dag eller to efter fødslen.
Mandlig infertilitet. Tidlig forskning tyder på, at tagning af bukkehornsfrøolie dråber mundtligt tre gange dagligt i 4 måneder, forbedrer sædcellen hos mænd med en lav koncentration af sædceller. Men at tage de andre dele af fenugreekfrøet ikke synes at have denne effekt.
Vægttab. Tidlig undersøgelse viser, at et bukkehornsfrøekstrakt kan reducere daglig fedtindtagelse hos overvægtige mænd, når de tages i munden i en dosis på 392 mg tre gange dagligt i 2-6 uger. Men en lavere dosis synes ikke at have denne effekt. Hverken dosis påvirker vægt, appetit eller fylde. Tilføjelse af 4 eller 8 gram bukkehorn fiber til morgenmad ser ud til at øge følelser af fylde og reducere sult ved frokosttid. Men det er ikke klart, om dette øger vægttab.
Parkinsons sygdom. Forskning tyder på, at tagning af bukkehornsfrø to gange dagligt i 6 måneder ikke forbedrer symptomerne hos mennesker med Parkinsons sygdom.
Ovariecyster. Der er modstridende resultater vedrørende effekten af bukkehorn til ovariecyster. Forskning tyder på, at tagning af fenugreekfrø dagligt i 8 uger ikke forbedrer symptomerne for kvinder med æggestokkene. Andre tidlige undersøgelser antyder imidlertid, at hver 1000 mg af en specifik type bukkehornfrøekstrakt kan reducere størrelsen af ​​æggestokkene og bidrage til at regulere menstruationscyklusens længde og tid mellem at have en periode.


Skaldethed.
Kræft.
Chapped læber.
Kronisk hoste.
Forstoppelse.
Eksem.
Feber.
Gigt.
“Hjerte af arterierne”.
Brok.
Nyre sygdom.
Mavesår.
Seksuelle problemer.
Ondt i maven.
Andre forhold.

Flere beviser er nødvendige for at bedømme bukkehorn for disse anvendelser.

Bivirkninger og sikkerhed


Bukkehorner lige så sikker for mennesker, når de tages i munden i mængder, der normalt findes i fødevarer. Det er muligvis sikkert, når det tages i munden i mængder, der anvendes til medicinske formål (mængder større end normalt fundet i fødevarer) i op til 6 måneder. Bivirkninger omfatter diarré, maveforstyrrelser, oppustethed, gas, svimmelhed, hovedpine og en “ahornsirup” lugt i urinen. Bukkehorn kan forårsage næsetopstødning, hoste, hvæsende vejrtrækning, hævelse i ansigtet og alvorlige allergiske reaktioner hos overfølsomme personer.

Fenugreek kan sænke blodsukkeret.


Særlige forholdsregler og advarsler:
Graviditet: Fenugreek er lige usikkert i graviditeten, når den anvendes i mængder, der er større end i mad. Det kan forårsage misdannelser i barnet, såvel som tidlige sammentrækninger. At tage fenegreek lige før fødslen kan også medføre, at den nyfødte har en usædvanlig kropslugt, som kan forveksles med “ahornsirup urinsygdom.” Denne lugt synes ikke at forårsage langtidsvirkninger.

Amning: Bukkehorn er muligvis sikker, når det tages af munden for at øge brystmælkestrømmen på kort sigt. Nogle undersøgelser viser, at at tage 1725 mg bukkehorn tre gange dagligt i 21 dage, forårsager ingen bivirkninger hos spædbørn.

Børn: Bukkehorn er muligvis usikkert, når de tages i munden hos børn. Nogle rapporter har bundet bukkehorn te til tab af bevidsthed hos børn. En usædvanlig kropslugt ligner ahornsirup kan også forekomme hos børn, der drikker bukkehorns te.

Allergi til planter i familien Fabaceae: Folk der er allergiske over for andre planter i Fabaceae, herunder sojabønner, jordnødder og grønne ærter, kan også være allergiske over for bukkehorn.

Diabetes: Bukkehorn kan påvirke blodsukkerniveauet hos mennesker med diabetes. Pas på tegn på lavt blodsukker og monitor dit blodsukker omhyggeligt, hvis du har diabetes og bruger bukkehorn .

Interaktioner?

Vær forsigtig med denne kombination!

Medikamenter til diabetes (Antidiabetes-lægemidler) interagerer med bukkehorn

Bukkehorn kan nedsætte blodsukkeret. Diabetes medicin bruges også til at sænke blodsukkeret. At tage bukkehorn sammen med diabetes medicin kan få dit blodsukker til at gå for lavt. Overvåg dit blodsukker tæt.

Dosis af din diabetesmedicin kan muligvis ændres.

Nogle lægemidler, der anvendes til diabetes, omfatter glimepirid (Amaryl), glyburid (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), insulin, pioglitazon (Actos), rosiglitazon Avandia), chlorpropamid (Diabines), Glipizid (Glucotrol), Tolbutamid (Orinase) og andre.

Bukkehorns kapsler kan købes her.

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her