Ingefærshots. Er de sunde? Fordele, ulemper og opskrift

0
3095

Ingefærshot, der er en drikkevare fremstillet af koncentrerede mængder ingefær rod (Zingiber officinale), hævdes at hjælpe til med at afværge sygdom og øge dit immunsystem.

Selv om ingefærshots først for nylig er blevet populært i velvære-samfundet, er ingefær te blevet brugt siden oldtiden til at behandle en række lidelser .

Mens ingefær tilbyder imponerende sundhedsattributter, kan man undre sig over, om det nu virkelig er gavnligt at drikke Ingefær Shots.

Denne artikel gennemgår Ingefær Shots, herunder deres potentielle fordele, ulemper og ingredienser.

Hvad er ingefærshots?

Ingefærshots er en koncentreret drikkevarer lavet med frisk ingefær. Ingredienserne varierer afhængigt af opskriften.

Nogle Ingefærshot indeholder kun frisk ingefær juice, mens andre omfatter citronsaft, appelsinsaft, gurkemeje, cayenne peber og / eller manuka honning.

De er lavet af saft frisk gingerrot eller kombinerer frisk, revet ingefær med andre saft, såsom citron eller appelsin.

Ingefærshots er tilgængelige færdiglavede eller lavet til ordre hos juicerier eller specielle sundheds og mad butikker.

Du kan også lave en derhjemme ved at bruge en juicer, tilføje frisk revet ingefær med andre ingredienser i en kraftig blender.

På grund af deres høje koncentration af denne stærke rod kan Ingefærshots være krydret og ubehageligt at drikke. Således er de lavet i små mængder og typisk drikkes i en eller to slurke.

Potentielle sundhedsmæssige fordele ved ingefærshots

Ingefær kan forbedre dit helbred på mange måder.

Selvom robuste beviser understøtter dens fordele, er forskning i ingefærshots begrænset.

Da det meste af følgende undersøgelser er baseret på højt doserede ingefærr tilskud, er det uklart, om ingefærshots har de samme virkninger.

Kraftige antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber.

Ingefær indeholder mange potente anti-inflammatoriske forbindelser, herunder en række antioxidanter, som er stoffer, der beskytter din krop mod skade ved ustabile molekyler kaldet frie radikaler.

Ingefær er for eksempel fyldt med gingeroler, paradoler, sesquiterpener, shogaoler og zingerone, som alle har kraftige antiinflammatoriske virkninger .

Talrige forsøgsrør og dyreforsøg viser, at ingefær ekstrakt reducerer inflammation hos dem med tilstande som rheumatoid arthritis, inflammatorisk tarmsygdom, astma og visse . Menneskelige studier afslører lignende resultater.

En 2-måneders undersøgelse hos 64 personer med type 2-diabetes fandt ud af, at 2 g gingerpulver daglig reducerede signifikant reducerede niveauer af inflammatoriske proteiner som tumor nekrosefaktor alfa og C-reaktivt protein (CRP) sammenlignet med at tage en placebo.

Kan berolige kvalme og fordøjelsesproblemer

Ingefær er en almindelig naturlig behandling for maveproblemer, såsom oppustethed og fordøjelsesbesvær.

Undersøgelser viser, at supplere med ingefær kan bidrage til at øge fødebevægelsen gennem din mave, forbedre fordøjelsesbesvær og reducere tarmkramper . Ingefær er også brugt til at hjælpe med at behandle kvalme og ofte taget af gravide kvinder der søger en naturlig og effektiv kvalme afhjælpning, der er sikker for både dem og deres baby.

En undersøgelse hos 120 gravide viste, at de, der tog 750 mg ingefær dagligt i 4 dage, oplevede betydelige reduktioner i kvalme og opkastning sammenlignet med en kontrolgruppe. Der blev ikke rapporteret om nogen negative bivirkninger . Ingefær kan også hjælpe med at lindre kvalme og opkastning i forbindelse med kemoterapi og kirurgi.

Derudover tyder dyreforsøg på, at ingefær kan beskytte mod og behandle mavesår.

Kan være til gavn for immunforsvaret

På grund af dets stærke anti-inflammatoriske og antioxidante virkninger kan ingefær øge immunforsvaret.

Selvom akut betændelse er en vigtig del af det normale immunrespons, kan kronisk inflammation skade dit immunsystem, hvilket potentielt øger dine chancer for sygdom.

Indtagelse af antioxidantrige fødevarer og drikkevarer som ingefærshot kan bekæmpe betændelse og holde immunsystemet sunde.

Mange forsøgsrør og dyreforsøg tyder på, at ingefær kan øge immunresponsen. Derudover har ingefær stærke antivirale og antibakterielle.

Plus, mange almindelige ingefærshots ingredienser, såsom honning og citronsaft, kan også forbedre immunforsvaret. For eksempel har både honning og citron vist sig at have antibakterielle og antivirale virkninger.

Derudover kan honning beskytte dit immunsystem og forbedre immunresponsen.

Andre fordele

Flere undersøgelser bemærker, at ingefærshots kan reducere blodsukkerniveauer og forbedre hæmoglobin A1c, en markør for langtids blodsukkerkontrol.

Ingefær har vist sig at reducere kropsvægten væsentligt, reducere sulten og øge den termiske effekt af fødevarer eller de kalorier du brænder under fordøjelsen.

Afhængigt af yderligere ingredienser, såsom spinat og æble, kan ingefærshots også tilbyde andre sundhedsmæssige fordele.

Ingefærshots ulemper

Mens det at drikke et ingefærshot generelt betragtes som sikkert for de fleste mennesker, er der nogle potentielle bivirkninger værd at bemærke.

Ingefær, især når de indtages i store mængder, kan have blodfortyndende virkninger.

Hvis man tager blodfortyndere som Warfarin, skal man undgå ingefærshots og moderere sit ingefær forbrug. Max 4 gram om dagen 2 til 3 dage om ugen anbefales.

Fordi ingefær kan sænke blodsukkerniveauet, bør personer med diabetes på visse blodsukkermedicin være opmærksomme på at indtage store doser ingefær.

Derudover bør folk, der er allergiske over for ingefær, undgå ingefærshots

Tilføjet sukker er også et problem. Nogle opskrifter opfordrer til sødemidler, såsom honning eller agave nektar, og brug af frugtsaft som appelsinsaft for at dæmpe den krydrede smag af ingefær. Minimer for så vidt mulig tilføjelse af sødemidler.

Hvordan man laver ingefærshots derhjemme

Juice barer laver regelmæssigt forskellige typer ingefærshots, herunder nogle med unikke ingredienser som spirulina eller cayenne peber.

Forberedte ingefærshots kan også købes hos specialforretninger og fødevareforretninger, såvel som online.

Men det er ret nemt at lave dine egne ingefærshots i komforten af ​​dit eget køkken. Hvis du ikke har en juicer, kan du i stedet bruge en blender.

Opskrift – 5 Min.

INGREDIENSER

1/2 Golden Delicious eller Gala æble
1 gram rå ingefær
Put ingefæren og æblet i juiceren. Tænd! Juice!
Hæld det i et lille glas og drik.

Hvis du vil være kreativ, så prøv at tilføje andre ingredienser som et strejf kanel eller cayenne peber. Mange mulige smagskombinationer og opskrifter er tilgængelige online.

Hvis du bruger søde ingredienser, såsom æblejuice, appelsinsaft eller honning, start med kun en lille mængde for at begrænse dit sukkerindtag.

Og husk på ingefærshots er en populær velvære drik, der kan give sundhedsmæssige fordele, men der er også ulemper du skal være opmærksom på.

Vi anbefaler weightworlds ingefærkapsler.

5/5 - (1 vote)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her